Nopasta Suomen Jäljestämisvalio

Nopan (Strongline’s Zesty Touch) kanssa ehdittiin osallistua syksyllä kahteen MEJÄ-kokeeseen, ja tuloksiin voi olla enemmän kuin tyytyväinen – miten hieno päätös saatiinkaan MEJÄ-kaudelle 2022!

28.8. Kouvolan Vekaranjärvellä järjestetyssä kokeessa jäljellä edettiin kuumassa hellekelissä hitaasti mutta varmasti, tuloksena VOI1 / 46p. Jännityksellä lähdettiin meidän osalta kauden viimeiseen kokeeseen Tirvalle 25.9., jolloin onneksi sääolosuhteet olivat jo koiran (ja näin ohjaajankin) näkökulmasta suotuisammat. Jäljestys sujui Nopalta tosi hienosti ja tulokseksi saatiin VOI1 / 46p, ja näin ollen kolme voittajaluokan ykköstulosta saavutettuaan Noppa sai Suomen Jäljestämisvalio -tittelin FI JVA! Miten hieno yhteinen matka meillä onkaan Nopan kanssa ollut, kun ollaan yhdessä aloitettu MEJÄ-harrastus. Paljon on matkan varrella opittu uutta, eikä meidän mejäily tokikaan tähän pääty. Innolla odotetaan jo seuraavaa kautta sorkkineen!

Ohessa vielä koeselostukset näistä tämän kauden kolmesta ykköstuloksesta:

12.6.2022 Kouvola (Kääpälä) tuomari: Esa Pekkarinen

Alkumakuun nopea tarkistus ja liikkeelle sopivavauhtiseen jälkityöhön. Katkokulmalla koira aloittaa veretyksen haun kulman ulkopuolelta ja kun se ei selviä alkaa tuoreen heinän ateriointi. Oikea-aikainen kehotus muistuttaa annetusta tehtävästä ja jatkokin löytyy. Toisella osuudella iso koppelo lähtee aivan jäljen päällä olevasta pesästä ja eläinsuojelullisista syistä koira viedään lyhyessä narussa pesästä ohi. Hetken aikaa keskittyminen on tiessään, mutta hetken pyörimisen jälkeen koira jatkaa jälkityötä aivan jäljen mukaisesti kaadolle asti. Makuista tänään osoitetaan kaksi ja loput ylitetään. Osaava koira jolla oli tänään hyvin haastava kiusaus jäljellä.” VOI1 / 40p

28.8.2022 Kouvola (Vekaranjärvi) tuomari: Satu Savolainen-Pulli

”Ohjattu lähtö. Noppa jäljestää helteiseen säähän sopivaa rauhallista vauhtia melko jälkitarkasti. Jäljellä tehdään muutama pieni tarkistus jäljen sivuun. Ensimmäinen makaus merkataan hyvin, toisesta ensin ohi mutta koira palaa merkkaamaan sen. Makaukselta kuono pystyyn ja se poistuu jäljeltä herkullisen heinän houkuttelemana. Syötyään herkullisen salaattiaterian se palaa vielä merkkaamaan makauksen uudelleen. Kaksi viimeistä makausta merkataan erinomaisesti. Kulmat takalenkillä ja katkokulma ilmavainulla kaartaen jatkoon. Kaadolle tullaan suoraan ja se kiinnosti.” VOI1 / 46p

25.9.2022 Kouvola (Tirva) tuomari: Mari Myllynen

Koira tutkii alkumakauksen josta ohjattuna pääosin maavainuiseen reippaaseen jälkityöhön. 1. ja 2. osuudella tehdään pienet varmistelut, 4. osuuden jälkipuolella pienet tarkistelut, muutoin jäljellä tai tuntumalla. Kaikki makaukset hyvin merkaten. 1. kulma, jolla katko, selviää veretyksen lopusta uuteen alkuun molemmat jäljensivut tarkastaen. 2. kulma on hieman työläs ja vaatii useamman suunnantarkistuksen, 3. kulma tarkasti. Kaadolle sivusta ja se kiinnosti. Tänään pisteisiin vaikuttaa hieman työläs 2. kulma ja tarkistelut ja varmistelut. Hieno, äänetön suoritus.” VOI1 / 46p