Pennut

Ei pentusuunnitelmia tällä hetkellä.

Pohdittavaa pennun ostajalle:

Labradorinnoutajaa käytetään varsinaisesti metsästyskoirana, mutta myös monessa muussa tehtävässä, kuten opas- ja huumekoirana. Muiden noutajarotujen tavoin se on luonteeltaan sosiaalinen ja energinen hännänheiluttaja, joka tykkää olla kaikessa touhussa mukana. Labradorit taipuvat hyvin monenlaiseen harrastamiseen, mutta ovat sosiaalisen luonteensa vuoksi myös erinomaisia perhekoiria. Hyvän maineensa vuoksi labradoria kuitenkin usein luullaan helpoksi ensikertalaisen koiraksi, ja tämä olettamus ei useinkaan pidä paikkaansa. On syytä ottaa huomioon, että etenkin kasvuiässä se vaatii omistajaltaan paljon. Labradori on aktiivinen ja energinen koira, eikä se sovi pelkäksi sohvaperunaksi tai lenkkikaveriksi. Siinä missä muutkin koirarodut, se tarvitsee johdonmukaisen peruskoulutuksen, sekä tekemistä ja virikkeitä pysyäkseen tyytyväisenä. Jo koiran hankintaa harkitessa kannattaa tarkkaan miettiä, mihin on ryhtymässä, ja onko siihen varmasti valmis. Tutustu ensin siis huolella labradorinnoutajaan rotuna, ja mieti onko se juuri oikea rotuvalinta sinulle.

Pentujen luovutus

Pentujen luovutus tapahtuu 7-8 viikon iässä, johon asti ne elävät emänsä kanssa kotonamme. Kun pennut ovat n. 4 viikon ikäisiä, alustavan varauksen tehneet pääsevät katsomaan pentuja, tutustumaan niiden kasvuympäristöön, ja tutustumaan meihin kasvattajina. Tämän jälkeen varaukset vasta lyödään mahdollisesti lukkoon suorittamalla pennusta varausmaksu.

Kaikki pentumme myydään madotettuina, sirutettuina, rekisteröityinä ja eläinlääkärin tarkastamina. Jo ennen pennun ostoa saatte luettavaksenne pentuoppaan, joka sisältää tietoa rodusta ja rodunomaisista harrastuksista, sekä ohjeita pennun ruokintaan, terveydenhoitoon ja kouluttamiseen. Mukaanne saatte pentupaketin, joka sisältää noutajataluttimen ja -pillin, pentudummyn, sekä ruokasäkin. Kaikki pennun ostajat liitämme ensimmäiseksi vuodeksi SNJ:n ja Labradorinnoutajakerhon jäseniksi.

Mitä edellytämme ja toivomme teiltä pennun ostajina

Edellytämme pennun ostajiltamme, että pennulle tehdään rodunomaiset kyynär-, lonkka-, silmä- ja sydäntutkimukset sen ollessa vuoden ikäinen. Nämä tutkimukset antavat tärkeää tietoa koiran terveydestä niin teille koiran omistajina, kuin meille kasvattajina, jotta tiedämme millaista jälkeä jalostukseen käyttämämme koirat jättävät. Edellämainitut rodunomaiset terveystutkimukset kustantavat n. 300€. Otathan myös muut mahdolliset eläinlääkärikulut huomioon pennun hankintaa harkitessasi. Kehotamme kaikkia pennun ostajia hankkimaan koiralle vakuutuksen yllättäviä eläinlääkärikuluja varten.

Haluamme olla mukana kasvattiemme elämässä myös jatkossa, niin iloissa kuin suruissakin. Kuulemme mielellämme kuulumisianne, ja neuvomme parhaamme mukaan eri tilanteissa, joita yhteisellä matkallanne koiran kanssa kohtaatte. Kasvattajina olemme täällä teitä varten, ja toivomme että voitte olla meihin yhteydessä matalalla kynnykselllä.

Ennen yhteydenottoa:

Tiedustellessasi meiltä pentua valmistauduthan vastaamaan seuraaviin kysymyksiin: onko sinulla aikaisempaa kokemusta koirista tai labradorinnoutajista? Millaista koiraa etsit; kenties harrastuskaveria johonkin tiettyyn lajiin, näyttelyihin tai metsästykseen, vai etsitkö ihan ”kotikoiraa”? Millaisen kodin pystyt tarjoamaan pennulle? Millaista arkesi siis on koiran kanssa?

Mikäli olette kiinnostunut tulevista pentueistamme, otattehan reippaasti yhteyttä niin jutellaan lisää!

Hyödyllisiä linkkejä pentua harkitsevalle:

Suomen kennelliitto

Labradorinnoutajakerho ry

Suomen noutajakoirajärjestö